09 юли 2018


Уъркшоп „Къщата“ сезон III – 20 -23 септември 2018 година три дни поглед в твоя свят.
Да влезем заедно в “Къщата”!
 Дванадесет човека, трима психолози и едно тридневно приключение, което ще даде нова перспектива в отношенията ни!


– Мислили сте, че общуването ви с приятелите, семейните и бизнес партньорите може да бъде много по-добро?
– Усещали ли сте, че някъде се случва нещо, което не разбирате и напрежението в общуването рязко се покачва.
– Или може би вярвате, че знаете точно къде е грешката, но нямате отговор на въпроса „Как да променя ситуацията?
Има десет умения, които, усвоени и приложени успешно в общуването ни, ще направят по-добро отношението на хората към нас и нашето – към тях.
Замисляли ли сте се, че е по-лесно не да очакваме светът ни да се подобри, а нашата перспектива в него може да подобри коренно преживяването ни към другите и за самите нас?




„Къщата“ сезон 1 – 3-5 ноември 2017г















       

„Къщата“ сезон 2 – 29 март – 01 април 2018г


В този уъркшоп ще направим точно това – ще дадем нова перспектива.
В „Къщата“ ще влязат 12 човека с различна гледна точка и визия за света и взаимоотношенията. В рамките на 3 дни ще направим всичко по силите си, за да излязат 12 различни човека, виждащи света на взаимоотношенията си от една нова позиция.
Дванадесетте ще имат уникалната възможност да преминат през различни взаимоотношения както в рамката на уъркшопа, така и в общуването помежду си извън него.
Ще погледнем през 12 различни ъгъла живота в приятелствата и партньорствата ни, в семействата ни и в работните ни отношения. Няма значение кой сте извън „Къщата“. Влезте, за да видите кой сте всъщност, да се запознаете със себе си. В среда на пълна конфrденциалност и защитено пространство ще имате възможност да видите по различен начин взаимоотношенията и отношението към себе си. Да се почувствате по-свободни, по-информирани и по-разбиращи за това, което се случва край вас.
Няма да говорите за промяната, а ще я усетите.
– Имате ли нужда от лекота, яснота и спокойствие в общуването?
– Сблъсквате ли се с напрежение, неразбиране и конфликти?
Заповядайте да поиграем и в играта всеки да намери своя отговор.
Няма да говорите за промяната, а ще я усетите. – Имате ли нужда от лекота, яснота и спокойствие в общуването? – Сблъсквате ли се с напрежение, неразбиране и конфликти? Заповядайте да поиграем и в играта всеки да намери своя отговор.

Програма:
Пристигане и настаняване на 20.09.18 – четвъртък. Следва вечеря – запознаване.
Първи ден /21.09.18/ 

Запознаване с десетте умения за общуване, които ще приложим във взаимоотношенията си. През ролеви игри ще усетите как всяко едно умение измества ъгъла на гледната ви точка. Непонятни за вас ситуации ще станат напълно разбираеми. Първият ден ще работим в посока приятелство и партньорство. Нова перспектива на отношенията в тези две критични зони. Да проверим защо са си отишли някои наши „приятели“, защо ние сме се отдръпнали от взаимоотношения, които сме вярвали, че ни харесват. Страдате ли за тези контакти? Да разберем защо. Начало: 9.30 часа. Първа част на уъркшопа Обедна пауза: 12.30 – 13-30 часа Кафе пауза: 15.30 – 16.00 часа Финал: 18.00 часа След 18.00 часа имате възможност за лично време, отдих и почивка. Групата решава дали да организираме „Другарска вечеря“. Който има нужда от усамотение, ще има възможност да се възползва сред уникалната природа на Еленския Балкан.

Втори ден /22.09.18/
„Тежката артилерия“ на общуването – нашето семейство. Ще работим в малки групи и заедно. Първата част – всеки ще се запознае със своя родови модел на отношения. Изненадите на родословието и неговата повторяемост ще дадат много отговори. Груповият процес поражда инсайти. Втората част – работа в малки групи. Прилагането на уменията за общуване в трудните семейни взаимоотношения. Имате възможност да промените тежки конфликтни зони. Часовото разпределение е същото като първия ден. Вечерта е предвидена за развлечения, барбекю и сладки приказки за освобождаване на напрежението.

Трети ден /23.09.18/ 
Навлизаме в „Зоната на здрача“ – бизнес и работни отношения. Какви са психологичните типажи, с които се срещаме и ни се налага да общуваме в работна среда. Ако съм шеф – какви са подчинените ми. Ако съм част от екип – кой колега какъв е. Ако съм собственик – какви са хората, с които търгувам. Ще обърнем внимание на уменията за общуване от всички страни и ще ги приложим в различните варианти за различните личности. А кой сте вие в работния процес??? Начало: 9.30 часа Кафе пауза: 12.00 – 12.30 часа Втора част: 12.30 – 16.30 Финал: 17.00 часа
Всеки ще получи набор от материали, с които да тренира уменията си след уъркшопа и малък подарък, който да му напомня, че винаги може да има и друга перспектива. Очакваме ви!

Водещи психолози:
Даниела Василева - danivasileva.blogspot.com
Диляна Колева - www.lammen.bg
Наталия Кърджалийска - klubpsychologyvarn.alle.bg

Цена на уъркшопа:
Ранно записване до 20.08.18- 300 лв. 

Цена за партньорска двойка – 480 лв. ранно записванеВсеки ранно записал се има предимството да си избере стая в къщата.
Предварително запазване на място с капаро – 100лв.
Сумата на капарото не се възстановява при отказ от присъствие.
От 20.08.18 до 15.09.18– 350лв.
На място /ако има свободни места/ – 380лв.
Цената за ранно записване се запазва независимо дали е внесена цялата сума или само капарото до посочената дата. 
Банкова сметка и получаване на фактура се уточняват при записване на посочените телефони и мейли.

Цената включва:
1. Три нощувки в къщата 
2. Кафе, чай, вода – неограничено по време на целия уъркшоп 
3. Транспорт от гр. Елена до с. Мийковци, за когото е необходимо. 
4. Вечерята на 22.09. Продуктите за вечерята на 23.09 и барбекюто през третата нощувка.
5. Всички материали за уъркшопа, които остават за участниците
В рамките на деня тримата психолози ще бъдат на ваше разположение за въпроси, свързани с дискомфорт, породен от ролевите игри или инсайти.



Цената не включва:
1. Транспорт от началната точка на заминаване
2. Закуски и обеди. При желание да се ползват домашните 3 закуски и 2 обяда приготвени от собствениците се доплащат общо 45лв.
Информация за къщата:
Ще ви посрещнем в къща на 180 години. Специално избрана заради възможността да конфронтираме всякакъв тип непринудено общуване. Не ви каним в лукс, защото там е лесно да се затворите в зоната на комфорт, а нашата цел не е тази.
Предлагаме ви приключението да откриете пътя към собствените си умения за движение в общност. Защото животът, който живеем, непрекъснато ни поставя в точно такива ситуации – общуване, с което трябва да се справим, без да бягаме или игнорираме. / Подробности за къщата ще предоставим в лична кореспонденция при проявен интерес./
Панорамно видео на Къщата: https://www.youtube.com/watch?v=-l2TRaNRSks

Контакти и записване: 

1. E- mail: klubpsichologyvarna@abv.bg; vasileva_psy@mail.bg
2. Тел:  0889 281 952;  0878 510 963; 0889 912 795