01 октомври 2017


Колкото и да се кълнем в пубертета, че няма да станем като родителите си, истината е, че несъзнателно внасяме във връзката си и в отглеждането на децата си резултата от прекалената им строгост или безразличие, наказание или разглезване. Страдаш от последиците във възпитанието си? Превъзпитай детето в теб! Развитието на детето и благополучието му пряко зависят от родителите му. Всеки родител „оформя” детето си според себе си, според амбициите и светоусещането си. В отношението си с детето, родителят компенсира много свои преживявания(тревожност, страх от самота, комплекси и т.н.). Много често родителите несъзнато проектират (пренасят) проблемите си върху детето, виждат недостатъците, а не осъзнават, че то ги е научило имено от тях. Отговорността да си родител те поставя ежедневно в ситуации, които изискват твоята бърза реакция и решения. Да намираш баланса между емоционалната привързаност към детето, готовността да му помагаш, да го защитиш и необходимостта да си строг и да поставяш граници.


Каня те да разгледаме
- през какви фази преминава детето и родителските грешки през тези периоди
- скритите значения на детските въпроси
- уроци по общуване с детето
- какво чуват децата, когато кажем „не”
-проследяване на погрешните модели на поведение
-невидимото послание във видимото поведение
-определяне на граници, постигане на самостоятелност


За кого е тази група:
-          За родители които искат да изградят пространство за развитие на детето си, съобразявайки се с индивидуалните особености, заложби  и ресурси на детето.
-          За тези, които искат да се насладят на контакта с детето си и искат да намерят решение за трудните ситуации при възпитание на детето си.
-          За родители които искат да бъдат осъзнати, за да отгледат психически здраво дете.
-          За родители на които им предстои да имат дете
Осъзнаването на родителските грешки ще ви помогне да си вземете поука от миналото и да създадете солидна основа на връзката родител-дете.
Групата се провежда всяка седмица в четвъртък от 18.30 – 20.30 ч.
Записването става лично чрез телефон или e-mail.
Цена на посещение – 10 лв.
Водещ: Даниела Василева – психолог-консултант
Адрес: ул.”Възраждане” 12, партер
За записване: тел. 0889 281 952

e-mail: vasileva_psy@mail.bg