08 януари 2018



Колкото и да се кълнем в пубертета, че няма да станем като родителите си, истината е, че несъзнателно внасяме във връзката си и в отглеждането на децата си резултата от прекалената строгост или безразличие, наказание или разглезване. Може би е време да превъзпиташ детето в теб?! Развитието на твоето дете и благополучието му пряко зависят от теб! В отношението си с детето, родителят компенсира много свои преживявания (тревожност, страх от самота, комплекси и т.н.). Много често родителите несъзнавано проектират (пренасят) проблемите си върху детето, виждат недостатъците, а не осъзнават, че то ги е научило именно от тях. Отговорността да си родител те поставя ежедневно в ситуации, които изискват твоята бърза реакция и решения. Да намираш баланса между емоционалната привързаност към детето, готовността да му помагаш, да го защитаваш и необходимостта да поставяш граници.
КАНИМ ТЕ НА ДНЕВЕН ТРЕНИНГ в две части
Където ще разгледаме
- Какви модели сме наследили от нашите родители и какви предаваме на нашите деца?
-Как тези родителски модели влияят на качеството на вашия живот и свързванията които правите с децата си, партньорите си?
- Да откриете и осъзнаете, как тези модели инициират основни емоции, като вина, страх, гняв
- Да отработите различни стратегии за справяне
ЗА КОГО Е ТОЗИ ТРЕНИНГ?
- За родители които искат да изградят пространство за развитие на детето си, съобразявайки се с индивидуалните особености, заложби, ресурси на детето
- За тези, които искат да се насладят на контакта с детето си и искат да намерят решение за трудни ситуации при възпитаване на детето си
- За родители, които искат да бъдат осъзнати, за да отгледат психически здраво дете
- За родители на които им предстои да имат дете
Осъзнаването на родителските грешки ще ви помогне да създадете солидна основа на връзката родител-дете.
В първата част / на 27.01.2018 г./ всеки участник ще разпознае модела на родителско възпитание, който е повлиял на поведението му и как го или би могъл да го предаде на децата си.
ПРОГРАМА – първа част 27.01.2018 г.
9.30 ч. – 11.30 ч. - Запознаване и въвеждане в темата. Определяне на основните видове родителски модели. Лоши родителски модели и последствията от тях.
11.30 ч.– 12.30 ч. – Обратна връзка, личен преживелищен опит на участниците.
12.30 ч. – 13.30 ч. – Обедна пауза
13.30 ч. – 14.30 ч. - Деформации в мисленето и поведението в следствие на определен родителски модел. Драматичност. Тревожност. Съзависимост.
14.30 – 15.00 ч. – кафе пауза
15.30 – 16.30 ч. - Как да разпознаем дали родителският модел има все още влияние над нас. Работа с лични казуси.
Във втората част / 11.02.2018 г./ ще бъдат представени и проиграни техники и методи за справяне с най-неприятните страхове и поведенчески модели.
ВОДЕЩИ НА ТРЕНИНГА
Даниела Василева – магистър психолог
Работи в областта на психологичното консултиране на юноши и възрастни. Панически атаки, тревожни и депресивни състояния. Стрес и посттравматични стресови разстройства. Проблеми във взаимоотношенията и общуването. Фамилна терапия. Родителстване и майчинство. Целеполагане, емоции и мотивация. Групови тренинги и семинари.
danivasileva.blogspot.com
ФБ: Психично здраве Свят без граници
Недялка Попова-магистър-Детска и юношеска психология
Работи психологично консултиране на деца и възрастни,работа в групи,работа със семейства и др. Области на интереси-тревожност,панически разстройства,депресивни състояния,работа с онкологично болни,работа с хора след загуба и траур,намиране смисъл на живот и надежда.Работа с деца и юноши в криза и проблеми в общуването и др.
www.psyholog-bg.eu
ФБ-Психологичен център "Път към себе си"
ЦЕНА:
Тренингът е еднодневен, цена за една част – 50 лв.
Ако присъстват двама членове на семейство, цената за втория член е 40 лв.
Сумата се заплаща на място.
МЯСТО на провеждане :
Гр. Бургас
Ул.”Христо Ботев”40 ет.1
ЗАПИСВАНЕ:
Ако желаете да се включите в тренинга, самите вие, или вие с ваши приятели или партньор, задължително го направете на един от посочените телефони или e-mail. Местата са ограничени.
0889 281 952 – Даниела Василева
e-mail: vasileva_psy@mail.bg
0089787502-Недялка Попова
e-mail-nelika72@abv.bg